Over ons

Op deze pagina kunt u lezen wat ons verhaal is en onze missie.

Over ons

Wij zijn Luc en Odette de Vries. Wij wonen in Ageren, een klein mooi dorp in de buurt van Arnhem, en hebben naast 2 geweldige dochters ook 3 heerlijke beagles. “Waarom beagles?” hoor ik u misschien denken.

Wij wilden een hond waarvoor je wat moet doen. Een hond waar je aandacht aan moet geven zodat het ook naar jou (zou) willen gaan luisteren. Want wat ons zo leuk leek, is dat beagles echt gaan luisteren. Maar dat is eigenlijk alleen als er met de etensbak wordt gerammeld.

Maar als je dan één beagle hebt, komen er snel meer bij. Het is namelijk een roedel dier, dus was er na korte tijd al een tweede. Dat was gezellig en leuk. De tweede beagle hebben we dan ook wel iets zorgvuldiger uitgekozen, inclusief stamboom. Dat was tevens een mooie introductie met de Beagle Club Nederland (BCN). Vanuit dit contact en het contact met de fokker van de tweede beagle zijn we in aanraking gekomen met het showen van honden. Dit showen doen we nog steeds.

In de zomer van 2015 kwam er een mooie beagle vanuit Frankrijk onze kant op. Deze heb ik bij een fokker opgehaald met mijn jongste dochter. Dat was een leuke ervaring. Omdat de pup uit het buitenland moest komen, heeft zij later dan gebruikelijk de roedel verlaten, dit heeft in het begin wel wat contactproblemen opgeleverd. Maar nu kunnen wij niet meer zonder haar.

 


Onze missie

Onze missie is dat wij gezonde hond willen fokken. Waarbij de normen van het uiterlijk van de beagle hoog in het vaandel staan. Zo ook de gezondheid van onze dieren. De honden zijn getest op ziektes die bij beagles voor kunnen komen. De honden waarmee wij fokken of aanbieden als fok reu, zijn beide vrij van MLS.